Jag erbjuder

JAG ERBJUDER...

UPPTÄCK HELA DIN RÖST


Vad roligt att du vill utforska mer av din röst! Jag jobbar med både tal och sång i en rad olika former, bland annat genom privatlektioner där du kommer ensam eller tillsammans med en vän. Jag åker ut till företag, myndigheter, skolor och körer för att hålla interaktiva föreläsningar och workshops. Dessutom anordnar jag egna workshops utifrån olika teman i röstens roliga värld. Min bas är i Uppsala, men jag jobbar ofta i Stockholm och gärna på uppdrag ute i landet. Utöver det arbetar jag som sångerska på uppdragsbasis och är sedan 15 år dirigent för gospelkören The Gloryfires, bestående av 30 sångare och ett fyrmannaband. 


NU ÄVEN DIGITALT

Under den mest kritiska Coronatiden undervisade jag nästan enbart via Zoom, men nu träffar jag även elever i min lokal igen. Självklart utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer och sunt förnuft. Det brukar sägas att det finns lärdomar i allt och en av de saker jag har lärt mig är att det faktiskt går riktigt bra att möta människor och undervisa även genom de digitala skärmarna. Så länge du har tillgång till en dator eller ipad och en hyfsad uppkoppling så är allt möjligt. Det fina är att vi därför kan röstjobba tillsammans var du än bor i världen! Kanske är det nu vi behöver de välbehövliga endorfinerna som bäst?!


Så nu är frågan, vad vill du göra? 

SÅNG

FOTO: Björn Tingström

TAL

GRUPPER & FÖRELÄSNINGAR 

"Om du önskar utveckla din röst så är detta den perfekta möjligheten. Johanna är både professionell och lyhörd för vad du önskar åstadkomma, men också för din dagsform när du är på plats. Hon säkerställer att du känner dig bekväm och hon vill verkligen att du ska lyckas!"


Camilla, sångelev

Sångpedagog Uppsala Sånglektioner 

SÅNGLEKTIONER Det brukar sägas att "alla kan sjunga". Jag säger istället att "alla borde sjunga!". Att sjunga är bland det roligaste och bästa man kan göra för att må bra och ändå är det något vi gör i smyg eller när ingen hör. Så nu är det dags! Dags att ta dig själv och din röst på allvar. Oavsett om du är en rutinerad sångare på avancerad nivå som vill ta din röst vidare eller en osäker nybörjare eller vad som helst där emellan är du varmt välkommen till mig! Och du, det är helt okej om du är jättenervös. 


Är du med i en kör och tänker att den skulle behöva en energiboost? Hör av dig så kommer jag och jobbar med er. Läs gärna mer om det lite längre ner. 


VANLIGA FRÅGOR   BOKA


TALLEKTIONER Röstproblem och obehagskänslor i att prata inför folk är väldigt vanligt, men så behöver det inte vara. Jag kan hjälpa dig att bli tryggare i att tala inför andra, men också ge dig en hållbar och dynamisk röst som varken blir gnällig, klämd, svag, hes eller... tråkig. Om du är en av alla de som leder möten eller utbildar grupper i ditt arbete behöver du en bra rösthälsa för att slippa få röstproblem. Jag kan utöver det ge dig redskap så att du kan presentera ditt budskap med en riktigt användbar, varierad, behaglig och kraftfull röst. Allt utifrån din situation och dina behov så att ditt budskap förstärks och görs än mer intressant av din röst. 


Här är några exempel på saker jag och mina röstelever jobbar med; förberedelser inför tv-inspelningar och auditions, nervositet, talsvårigheter samt rösthälsa för lärare, föreläsare, utbildare och chefer. Jag har också arbetat med röstens förändring i transitionsprocessen under könsbekräftande behandling. 


VANLIGA FRÅGOR   BOKA

WORKSHOPS Sång- och talträning passar väldigt bra för arbete i grupp. Det är dessutom ett utmärkt sätt att teambuilda en grupp på. När vi vågar göra våra röster hörda och upptäcker hur roligt det är och hur stor och kraftfull rösten kan bli kan det bli lättare att våga ta plats i en grupp. Det är också häftigt att se samma process i andra. Att möta sin egen och sina kollegors eller vänners röster med nyfikenhet och värme brukar ge fantastiska resultat, både de rent sociala men främst kunskapsmässiga. Med de insikterna kan du anpassa din röst så att din kommunikation blir öppnare, mer inbjudande och mycket mer effektiv. 


Här är tre av mina grupperbjudanden. Fler är möljiga och alla går att anpassa. Vilket passar bäst för dig? 


1. INTERAKTIV RÖSTFÖRELÄSNING

En energisprakande och ögonöppnande föreläsning om röstens betydelse, användningsområden och möjligheter. Massor av praktiska övningar och tips för en dynamisk, flexibel, stark, varm och användbar röst som håller i längden. Föreläsningen passar alla som använder rösten som ett arbetsredskap. 

KONTAKT


2. SJUNG PÅ JOBBET

Dra ihop ett gäng sångsugna arbetskompisar så bildar vi en företagskör! Antingen vid ett enda tillfälle eller som en serie under året. Kanske avslutar vi med att sjunga några låtar inför de andra på julfesten?

KONTAKT


3. KÖRBOOSTEN

Skulle din kör behöva en energiboost? Jag kommer till er med nya perspektiv, en pigg utifrånblick och massor av roliga och användbara övningar. Vi finslipar sångteknik så att ni sångare både klarar och vågar mer. Vi experimenterar

med olika klanger och jobbar med intonation allt utifrån körens nivå och önskemål. Om ni vill kör jag gärna ett energisprutande gospelpass med er som passar alla åldrar och förkunskaper. 

KONTAKT